Amanda Bergman hetsar publiken
Amanda Bergman hetsar publiken

Vem bryr sig om att det regnar när man kan sjunga allsång till Amason

Artist: Amason
Scen: Linné
Himlen har precis öppnat sig när Amason ska gå på den ur denna aspekt alldeles för lilla Linnéscenen och man behöver inte vara våldsamt klaustrofobiskt lagd för att inte vilja knöla sig in där. Men i ärlighetens namn så handlar det också om en felplanering från Way out wests sida eftersom Amason är väldigt mycket mer populära än de uppenbarligen trott. Och jag erkänner: jag gjorde samma misstag. Men de är ju nya! Har släppt en enda skiva! För blott ett halvår sedan!
Fansen fäster dock ingen uppmärksamhet vid våra mossiga idéer eftersom de är upptagna med att i droppande regn sjunga med i texter som knappt hörs där vi i början står utanför tältet.
Allsången når sin peak med covern på Foreigners ”I wanna know what love is” men jublet följer inga regler om hur många texter man kan utan stegras i takt med headbanging, saxofonsolon, ett gästspel av First Aid Kit, ”Yellow moon”... för att nå sitt klimax med en osannolik dansfest till avslutande ”Ålen”. Av det jag såg, och av lyckan målad i publikens ansikten när de lämnar tältet, går det bara att dra en slutsats: man bör försöka se Amason live.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset