Laleh börjar spelningen bra – men sedan faller det.
Laleh börjar spelningen bra – men sedan faller det.

Publiken bär Laleh på sina axlar genom hela spelningen.

Artist: Laleh
 
Scen: Azalea
 
Laleh är inte direkt ett givet artistnamn på en festival som har ryktet att främst vända sig till finsmakare och kreddpajsare. Men det framgick tydligt här varför just Laleh dominerade tio-i-topplistan över Way Out West- artister som streamats mest på Spotify. Hon har verkligen en engagerad publik som bär henne på sina axlar, hela konserten igenom.
 
Laleh själv verkar älska att bli bekräftad. Hon lämnar scenen tidigare än någon annan artist under festivalen för att hinna bli inropad.
 
Det lyfter annars direkt.  Laleh, klädd i en indianliknande scenkostym för att liksom förstärka sin image som naturbarn, har åskådarna i sin hand och det dröjer inte länge förrän hon får med sig de flesta till ”Live tomorrow”.  Och det kom att bli mer Allsång på Azalean. Men sedan skiftar Laleh plötsligt färg som en kameleont. Blir lila, blå och grön i ansiktet på bildskärmarna bredvid scen. Videoproducenten leker sedan vidare med alla slags effektknappar och fördärvar upplevelsen genom att dra uppmärksamheten åt fel håll.
 
Laleh tappar själv koncentrationen och övergår själv till att försöka vara vardagsrumsförtrolig och berättar lite förvirrat om upplevelser, som inte riktigt hörs eller når ut. Hon har ett leende som avväpnar de flesta, men där tappar den inte redan hängivna festivalpubliken intresset. Själv skräms jag bort av hennes skärande glädjetjut till ”Ängeln i rummet”.
 
Synd, det började ju så bra.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset