Odd Future på scen på Way Out West.
Odd Future på scen på Way Out West.
Artist: OFWGKTA
 
Scen: Linné
 
Odd Futures stil som liveakt passar inte alla, men det passar alla som är i behov av en urladdning. Spelningen börjar med att DJen spelar instrumentaler med tung hyphy bas och ensam dansar runt. En efter en kliver sedan resten av medlemmarna upp på scen tills åtta av tolvmannakollektivet är på plats.
 
Den första stagediven sker sju minuter in i spelningen och åtföljs av många fler. Omgiven av den dramatiska ljudbilden hoppar killarna runt på scenen i en enda röra, springer på varandra i farten och ramlar omkull, kastar flaskor på publiken och retas sinsemellan genom att sno varandras mikrofoner och kila iväg. Det proggressiva soundet kompletteras med en pubertal uppkäftig attityd och teatralisk lekfullhet.
 
Iklädd Sverige-tröja leker Tyler The Creator vid ett tillfälle pantomimteater och låtsas att han skiter och kastar bajset i handfulla doser på utvalda i publiken. OFWGKTA hyllar sin ungdom och vältrar sig i sin egen härlighet. Publiken älskar basen, fascineras av mystiken medlemmarna byggt upp kring sina karaktärer, och passar på att urarta och bete sig illa de med.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset