Perfekt musik när solen gassar.
Perfekt musik när solen gassar.

Perfekt musik när solen gassar och helgen är på väg att börja.

Artist: Tove Lo.
Scen: Azalea.

Ingen kan anklaga Tove Lo för att sakna scennärvaro och karisma. När hon kommer in på Azalea och kör igång ”My gun” är det med en självklarhet och ett självförtroende som inte är alla artister förunnat. Sedan följer en timme där 27-åringen betar av de flesta låtarna i hennes katalog varvat med charmigt mellansnack. 

Ett tema för svenska artister på årets festival verkar vara viljan att förbättra den påstått spända relationen mellan Stockholm och Göteborg. 

► LÄS MER:  Oinspirerad rap och dåligt ljud

Little Jinder (själv från Skarpnäck i södra Stockholm) gjorde det i Metro TV genom att skämta om alla töntiga Stockholmare som åker till Way out west. Tove Lo gör det genom att tillägna den sexdrypande ”Talking body” till en göteborgare som hon blivit störtkär i. 

Gensvaret från publiken är direkt och stämningen blir nog bara högre under allsången till ”Habits (Stay high)”.

Atmosfären hjälps på traven rejält av pangvädret som äntligen beslutat sig för att besöka Slottsskogen, och Tove Los musik är verkligen perfekt för en festivalfredag. Trots att spelningen inte bjuder på något alldeles speciellt imponerande är det svårt att inte komma i feststämning och peppa igång inför kvällen. Helgen kan börja.

► LÄS MER: Hatten av för Belle & Sebastian

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset