Eddie Redmayne. Arkivbild.
Eddie Redmayne. Arkivbild.

Adam Driver har hyllats för sin roll som Kylo Ren i "Star wars: The force awakens". Men en annan känd skådespelare kunde ha dolt sig bakom masken – Eddie Redmayne provläste nämligen för rollen. Han beskriver dock sin audition som "katastrofal".

Det rådde stort hemlighetsmakeri kring filmen och Redmayne fick därför provläsa ur ett helt annat manus. Han fick en scen ur "Star trek" eller "Stolthet och fördom", han minns inte vilken.

– Sedan berättar de att du läser för rollen som en skurk. Och om du är jag så lägger du dig då till med en fånig röst, berättar Redmayne i en intervju med sajten Uproxx.

Han provläste för Nina Gold, som tidigare har valt ut honom till flera filmroller, men hur många gånger han än försökte mullra som Darth Vader lyckades han inte imponera på henne.

– Efter ungefär tio tagningar frågade hon "har du någonting annat?" och jag svarade "nej".

Rollen gick alltså till "Girls"-skådespelaren Adam Driver. Redmayne har i stället spelat mot svenska Alicia Vikander i Oscarsnominerade "The danish girl" och ses snart i "Harry Potter"-spinoffen "Fantastiska vidunder och var man hittar dem", som har premiär den 16 november.

Andy Kropa/AP/TT
Adam Driver. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset