Regerings beslut att dra in det årliga stödet på 5,5 miljoner kronor till Centrum mot rasism (CMR) togs in samband med budgetarbetet och Nyamko Sabuni säger till TT att hon "kanske" deltog i det aktuella regeringssammanträdet.

Beslutet drabbar CMR och kanslichefen Mkyabela Sabuni som är ministerns farbror.

"Det är tråkigt. Vi har nu fått organisationen att fungera och vi har etablerat oss och så får vi det här beskedet, säger han till Svenska Dagbladet.

Nyamko Sabuni delar inte uppfattningen att CMR fungerar bra. Hon tillhörde till exempel de som reagerade när CMR kallade GB:s reklam för glassen Nogger Black för rasistisk. Det var tvärtom den kampanjen som var kränkande för afrosvenskar, menade Nyamko Sabuni.

"Det är oacceptabelt att använda skattemedel till denna typ av inbillade problem. Vi har problem när det gäller diskriminering och rasism i Sverige och det behöver vi ta itu med. Det görs inte genom tramsiga uttalanden om glassar", förklarade hon i samband med den debatten förra året.
-Min inställning, alliansens inställning och numera också regeringens inställning är att de inte har skött sitt uppdrag och då ska vi inte dela ut mer anslag, säger Nyamko Sabuni till TT på torsdagen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset