HBTQ. Schemat är fullspäckat med allt från föreläsningar och teater till beach-volleyboll och klubbar. Du kan gå med i Regnbågsparaden eller se Ivi Adamou som deltog för Cypern i årets Eurovision Song Contest som uppträder på Malmös äldsta gayklubb WONK.

Ordföranden för RFSL Malmö, Susanne Adielsson, säger att festivalen behövs för att sprida information om hbtq-frågor i Malmö. Själv ser Susanne mest fram emot paraden, ett folktåg som beräknas dra mellan 700 och 1 000 personer som kommer att gå från Stortorget till Folkets park med samling kl 12. 

– Alla är välkomna att gå med i tåget. Man behöver inte vara en hbtq-person, det räcker med att man är öppensinnad. Det är extra kul i år eftersom vi inte kunnat ha en parad de senaste åren. Men i år har vi fler volontärer, säger Susanne Adielsson.

Dragshowduon High Heels bestående av Joakim Pettersson och Michael Johansson arrangerar på fredag Malmös första dragshowgala på Crown Nightclub. 

– Alla stora städer här har sin egen dragshowgala, utom Malmö. Stockholm har sin, Köpenhamn har sin, och då ska inte vi vara sämre. Vi ska vara bättre, säger Joakim Pettersson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset