Regn, men inga extrema skyfall, väntas i helgen.
Regn, men inga extrema skyfall, väntas i helgen.

Svenskarna har ropat efter regn – och regn ska de få. Under helgen väntas nederbörd i såväl Malmö som Stockholm.

Fläktarna har varit slutsålda under sommaren och luftkonditioneringen har knappt fungerat någonstans. Men nu behövs de troligtvis inte längre.

– De riktigt höga temperaturerna syns inte till. Möjligtvis kan det stiga upp till 25 grader i Stockholm under fredag. Nu är det normalt svenskt sommarväder som väntas, säger Jon Jörteland, meteorolog vid SMHI.

LÄS MER: Kajsa Ekis Ekman: Nuet är bara en föraning om klimatkatastrofen

Under torsdagen kan både Malmö, Göteborg och Stockholm vänta sig växlande molnighet och svalare temperaturer.

– Det kan möjligtvis komma ett litet lätt stänk över Göteborg under torsdagen. Men det är inte förrän på fredag det börjar hända saker, säger Jon Jörteland.

LÄS MER: Klimatexpertens tips: Så här reser du mer hållbart

Under fredagen förväntas det regn i Malmö, Göteborg och Stockholm. Men några extrema skyfall ska det inte bli enligt prognosen.

– Som det ser ut nu så blir det inte lika kraftigt som det var i Göteborg förra helgen. Riktigt de mängderna regn syns inte på prognosen just nu, säger Jon Jörteland.

Är hösten på ingång?

– I fjällen har hösten börjat komma igång. Men i södra Sverige kommer sommaren hänga kvar ett bra tag till, säger Jon Jörteland.

Så är prognosen för helgen

Malmö: Växlande molnighet under torsdagen och mellan 20 till 25 plusgrader. Under fredagen förväntas regnskurar under kvällen som även kan pågå under lördag och söndag.

Göteborg: Under torsdagen visar prognosen växlande molnighet och temperaturen kommer ligga runt 20 grader. Under fredagen kan göteborgarna förvänta sig regnskurar under eftermiddagen, men som bryter upp under kvällen. Regnskurarna håller i sig under helgen.

Stockholm: Även Stockholm får tillbaka den “normala” svenska sommaren med växlande molnighet och temperaturer mellan 20 till 25 plusgrader. Fredag eftermiddag bjuder på regnskurar som bryts upp av växlande molnighet under lördag och söndag.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset