Klippet som Robert Hårdh la ut på Facebook fortsätter delas och spridas på många sociala medier.
Klippet som Robert Hårdh la ut på Facebook fortsätter delas och spridas på många sociala medier.

Ett klipp från Postkodslotteriets gala där Fredrik Reinfeldt adresserar den pågående flyktingkrisen har fått stor spridning på Facebook under helgen. Robert Hårdh, som delat f.d. statsministerns brandtal, beskriver resonemanget som något som borde hållits av en statsminister.

Det var under måndagen som Postkodslotteriet höll sin årliga gala, då de delar ut överskottspengar till organisationer de stödjer, som Fredrik Reinfeldt höll ett brandtal om den pågående flyktingkatastrofen.  

Robert Hårdh, människorättsjurist och chef för Civil Rights Defenders, var på plats och postade klippet på sin privata Facebook-sida bara minuter efter talet hölls. Rubriken han satte, ” Talet en statsminister borde ha hållit”, var dock inte kritik enbart riktad mot statsminister Stefan Löfvén.

– Kritiken är riktad mot den stora bristen på ledarskap generellt i Sverige och Europa just nu. Den politik som förs skapar ett vakuum som är otroligt farligt, säger han.

”Vi måste vara försiktiga med våra ord, annars förstår vi inte den utsatthet som finns i vår tid”, sa Reinfeldt i sitt tal. Robert Hårdh är inne på samma spår.

– Just nu är vi i en skrämmande tid som inte har med flyktingströmmen att göra. Den negativa asylpolitik som nu förs inom EU underblåser en stark motkraft som är extremt farlig. Det saknas en ledare som kan ta vara på de positiva, starka viljor som finns i samhället, säger Robert när han förklarar varför han gillade talet.

Klippet lades ut på Facebook under måndagen, men fick inte fart förrän sent i helgen. En liten miss som Robert gjorde var att han glömde att göra klippet offentligt till en början.

– När jag la upp det i måndags var jag säker på att det skulle delas mycket, men det gjorde det inte. Tills en vän påpekade för mig att sekretessinställningarna var fel, skrattar han.

Klippet har i skrivande stund delats över 400 gånger. Se hela talet här nedan.

Civil Rights Defenders

Robert Hårdh, människorättsjurist och chef för Civil Rights Defenders.

Talet en statsminister borde ha hållit.

Posted by Robert Hårdh on  Monday, March 14, 2016
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset