Fredrik Reinfeldt tycker att asylinvandringen till Sverige kan jämföras med att skaffa barn. ”Det som först sågs som en kostnad blir sen ditt livs bästa investering”, säger han till Expressen.

Tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt jämför asylinvandringen till Sverige med att skaffa barn. I en intervju i Expressens ”Bara politik” får Reinfeldt frågan om det är rimligt att landet har ett så stort åtagande, där Migrationsverkets fjolårsnota uppgick till 59 miljarder kronor.

Reinfeldt, som tidigare sagt att han inte kommenterar dagspolitiken, besvarar ändå frågan genom en liknelse vid att skaffa barn.

– Som sagt, jag aktar mig för att diskutera dagspolitiken. Men jag vill understryka att det är ju väldigt få som sätter barn till världen som säger: ”Jag är egentligen tveksam för det är rätt dyrt att ha barn, vad ska det vara bra för? Ska man stå ut med de här kostnaderna de första åren? Det är mycket blöjor och så där, säger han, och tillägger:

– Den som har lite större syn vet ju att barn växer upp och blir vuxna, de skaffar jobb och bidrar till samhället, och en dag visar det sig att det är de som hjälper dig. De som först sågs som en kostnad blir sen ditt livs bästa investering.

LÄS MER: Efter drömstarten – nu backar moderaterna

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset