”Det kändes rätt bra”, säger Fredrik Reinfeldt om avslöjandet om den nya relationen.
”Det kändes rätt bra”, säger Fredrik Reinfeldt om avslöjandet om den nya relationen.

I onsdagens ”Hellenius hörna” berättar det förre statsministern om hur den nya relationen med Roberta Alenius kom ut till media. ”Jag tyckte att det var bra”, säger Reinfeldt till David Hellenius.

I februari avslöjades att förre statsministern Fredrik Reinfeldt har en kärleksrelation med ex-kollegan och regeringskansliets tidigare presschef Roberta Alenius.

Ex-kollegan är Fredrik Reinfeldts nya kärlek

Och nu, i den första stora intervjun sedan han avgick som statsminister och ledare för Moderaterna, berättar Fredrik Reinfeldt i TV4:s ”Hellenius hörna” om hur det hela uppdagades.

När han och Roberta Alenius var på skidsemester fastande de på bild när privatpersoner som befann sig i backen fick syn på paret. Bilderna skickades sedan till tidningarna och på omvägar fick de höra att deras nya relation prydde löpsedlarna.

– Jag tyckte att det var bra. Jag var liksom beredd på att människor tar bilder och att det skulle leda till de här frågorna, säger Fredrik Reinfeldt i ”Hellenius hörna”.

Men att relationen kom fram i ljuset ser han inte som jobbigt. Tvärtom.

– Det kändes rätt bra. Men sedan var ju omständigheterna lite lustiga.

– Det var väldigt många som tog bilder på oss helt enkelt, vilket jag tycker var en bedrift eftersom jag gick runt i mina brallor från 90-talet och en hjälm som såg helt förskräcklig ut, säger Fredrik Reinfeldt.

I programmet berättar han också om en händelse som inträffade under politikerveckan i Almedalen på Gotland i somras. Inför Moderaternas presskonferens hade han skrivit ner sitt tal med blyertspenna och papper. Men när han stod och förberedde sig och gick igenom talet började andra plötsligt dra i honom – och han lämnade det handskrivna talet vind för våg. Sedan var det borta.

– Mina medarbetare höll på att bryta ihop. De älgar i väg till lokalen vi hade varit i och går igenom soporna för att hitta det här talet, berättar Fredrik Reinfeldt.

Talet hittades aldrig – men Reinfeldt räddade situationen genom att bygga upp det på nytt.

Exakt hur framtiden ser ut vet Reinfeldt inte riktigt – men just nu håller han på och skriver på boken ”Halvvägs”.

”Hellenius hörna” sänds på onsdag i TV4 klockan 21.30.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset