Rasmus "Caps" Winther spelar numera i G2, vilket inte Martin "Rekkles" Larsson är så nöjd med.
Rasmus "Caps" Winther spelar numera i G2, vilket inte Martin "Rekkles" Larsson är så nöjd med.

Rasmus "Caps" Winther uppbrott med Fnatic tog hårt på svensken Martin "Rekkles" Larsson som i en video säger att han tappat respekten för den tidigare lagkamraten.

Att Rasmus ”Caps” Winther gick från Fnatic till G2 var en av de mest oväntade övergångarna inför LEC. Den unge dansken var en av Worlds bäste spelare och tog sig ända till final med Fnatic – ändå valde han att lämna för ärkerivalen.

Ett byte som verkar ha satt djupa spår hos hans forna lagkamrater. Inte minst hos den svenske stjärnan Martin ”Rekkles” Larsson som tog avhoppet hårt.

– Han pratade nog inte med någon innan han drog. Han bara drog och så fick alla bara inse det så småningom. Det gjordes inte på ett bra sätt från hans håll. Det är svårt att respektera honom efter det, säger Rekkles i videon.

LÄS MER: Experten: Lagen att hålla ögonen på i LEC – så bra är svenskarna

Fnatics huvudtränare Joey ”YoungBuck” Steltenpool beskriver hur de alla togs på sängen av beslutet. Men hur det också kan användas som en morot i spelet.

– Det är något som motiverar oss också. Det känns lite som en spark i ansiktet från ingenstans och nu vill vi verkligen besegra Caps, säger han.

LÄS MER: Jeskla är nya svenskhoppet i LEC: ”Det här förtjänar jag”

Martin ”Rekkles” Larsson försökte själv få Caps om att stanna men känner inte att han fick gehör för sina försök. Det har fått honom att ifrågasätta hans och Caps vänskap.

– Jag kan förstå att han tror att gräset är grönare på andra sidan. Jag sa personligen till honom att han inte skulle lämna, men han tog inte det i beaktning och jag blev väldigt besviken över att vi inte var bättre vänner än så, sägen han.

Fnatic förlorade sina två inledande matcher i LEC som spelades i helgen, G2 vann båda sina.

LÄS MER: Svensk esportprofil får böta 1,5 miljoner kronor

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset