Hillary Clinton talar i Allendale, Michigan.
Hillary Clinton talar i Allendale, Michigan.

Presidentkandidaterna i USA spurtar in i det sista.Demokraten Hillary Clinton får draghjälp av tungt artilleri; två presidenter och superstjärnor som Lady Gaga och Bruce Springsteen.I Philadelphia möts hon av en rekordpublik.

Omkring 40 000 personer finns i publiken vid Independence Mall i Philadelphia där Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton valkampanjar med sin make Bill Clinton och presidentparat Barack och Michelle Obama.

Även Bruce Springsteen och Jon Bon Jovi finns på programmet, i Clintons näst sista framträdande under valspurten.

Det är rekord för Clinton, enligt hennes kampanj. Tidigare var publikrekordet 18 500 under ett framträdande i Ohio, skriver AFP.

Under en sista maratondag besöker Hillary Clinton tre delstater och fyra städer.

Hennes destinationer dagen innan valurnorna öppnar: Pittsburgh, Pennsylvania, Allendale, Michigan, Philadelphia, Pennsylvania och Raleigh, North Carolina – alla vågmästarstater där en seger är viktig för att Clinton ska bli USA:s första kvinnliga president.

"President för alla"

– Jag har lite jobb att försöka ena landet. Vi ska jobba till den sista rösten är räknad, sade hon innan hon gick på planet till Pittsburgh, enligt AFP.

– Jag vill verkligen vara president för alla, människor som röstar på mig, människor som inte röstar på mig.

I Philadelphia har just Jon Bon Jovi uppträtt för henne.

Clinton – som fått stöd av stjärnor som Beyoncé, Jay Z och Katy Perry de senaste dagarna – har också i sista stund lanserat ytterligare ett supernamn vid valframträdandet vid midnatt i Raleigh, North Carolina: Lady Gaga.

I North Carolina är det enligt mätningar och prognoser superjämnt mellan de båda kandidaterna.

"Unga människor, lyssna nu. Vi måste mobilisera. Rösta Hillary och stoppa denna farliga man att fortsätta dela och förstöra vår demokrati", twittrar Lady Gaga där hon poserar på bild i en hatt som pryds av ett märke med texten "rösta".

"Vilken kampanj"

Även Donald Trump besöker Raleigh, North Carolina, under slutspurten. Hans andra framträdanden sker i Sarasota, Florida, Scranton, Pennsylvania, Manchester, New Hampshire.

I Sarasota i Florida sade Trump att valet av honom till president är en signal om slutet för "det korrupta etablissemanget i Washington".

Han gav sig också tid för en stunds eftertanke:

– Det är sista dagen för vår kampanj. Vem hade anat det här? Vem hade trott på det här? Och vilken kampanj det har varit, också. Vilken kampanj, sade Trump enligt CNN.

På valdagen besöker han Grand Rapids, Michigan, med vicepresidentkandidaten och guvernören Mike Pence. Valvakan, "Donald J Trump Victory Party", hålls i New York på hotellet Hilton Midtown.

Mel Evans/AP/TT
Donald Trump i Scranton, Pennsylvania.
Andrew Harnik/AP/TT
Hillary Clinton hälsar på supportrar i Allendale.
Mel Evans/AP/TT
En man i Donald Trump-mask under ett kampanjmöte för honom i Scranton, Pennsylvania.
Matt Slocum/AP/TT
Jon Bon Jovi utanför Independence Mall i Philadelphia i ett uppträdande för Hillary Clinton.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset