En hittills oidentifierad spelare har kammat hem rekordvinsten – 258 miljoner kronor.
En hittills oidentifierad spelare har kammat hem rekordvinsten – 258 miljoner kronor.

Under fredagskvällen meddelade Svenska Spel att en spelare från i Göteborg spelat fram en kvarts miljard kronor – den största vinsten någonsin i Sverige. Nu söker de vinnaren.

Raden som gav nästan 258 miljoner kronor i vinst lämnades in på en Ica-butik i Göteborg, meddelar Svenska Spel.

LÄS MER: Kvinna satsade 22 kronor – vann 208 miljoner

Beskedet om vinsten på Eurojackpot kom under fredagskvällen och beloppet – 257 985 846 kronor – är den hittills största spelvinsten i landet.

”Det var verkligen en historisk vinst i dubbel bemärkelse, dels att det var första gången som jackpoten föll ut i Sverige men även att det är Sveriges högsta spelvinst någonsin såklart”, säger Svenska Spels Pierre Jonsson i ett pressmeddelande.

Söker vinnaren

Vem, eller vilka som kammat hem vinsten är fortfarande oklart men Svenska Spel lovar att återkomma med information om vinnaren.

LÄS MER: Vann fem miljoner dollar – fick inte vinsten för att hans barn köpt lotten

Det tidigare rekordet från 2013 var på 237 697 528 kronor.

”Då var det en Drömvinst som föll ut till Norrköping. Det här är första gången en Eurojackpotvinst tar sig in på topplistan över de största spelvinsterna i Sverige och så klättrar den rakt upp på första platsen”, säger Pierre Jonsson.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om lottovinst spel