Tre elever på skolan i Florida dog – efter att ha blivit hypnotiserade av rektorn. Nu får familjerna till de döda tonåringarna miljonskadestånd.

Händelserna inträffade för fyra år sedan i Florida i USA. Rektorn på North Port High School hypnotiserade en 16-årig elev, en dag senare tog eleven sitt liv. Även en 17-årig elev tog sitt liv några månader efter att hon hypnotiserats av rektor. En tredje elev hade fått lära sig självhypnos av skolans rektor och dog i en   bilolycka, rapporterar Washington Post.

Det tog ett tag innan elevernas död kunde kopplas till den trans som rektorn försatt dem i. Men utredningen kunde visa att han hade utfört hypnos på minst 75 studenter – trots att han saknade licens. Anledningen ska ha varit att han ville hjälpa dem att lindra ångest och stress i samband med prov.

►LÄS MER: ”Bötning” sprider skräck bland skolungdomar

2012 tvingades rektorn sluta på skolan efter att han erkände den olagliga hypnosen. Han dömdes även till ett års skyddstillsyn för olaglig hypnos. Nu är han en fri man och lever på okänd ort.

– Det är något som de aldrig kommer att komma över. Att förlora ett barn är troligen det värsta som kan hända en förälder. Speciellt eftersom det handlar om någon som genomförde medicinska övningar på barn utan att ha licens för detta, säger Damian Mallard, familjernas gemensamma advokat, till Herald Tribune.

Nu har skoldistriktet beslutat att de drabbade familjerna ska få ekonomisk ersättning. Familjerna till de avlidna eleverna får motsvarande ungefär 1,6 miljoner kronor var.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset