Cecilia Salamon har skrivit en bok om så kallade "fuckboys".
Cecilia Salamon har skrivit en bok om så kallade "fuckboys".

I ett hav av dejtingappar har det aldrig varit lättare att hitta någon att dejta, samtidigt som det aldrig har varit svårare att hitta den riktiga kärleken. Det menar relationsexperten Cecilia Salamon.

Cecilia Salamon är relationsexpert och innehållschef på dejtingsajten Happy Pancake. I början av maj släpper hon boken ”Fuckboy – praktiskt handbok i konsten att dejta”, som riktar sig mot singeltjejer som svajpar efter kärleken

Boken handlar om så kallade ”fuckboys”. Vad definierar en sådan?

– Kort sagt är det en kille som bara är ute efter sex och som använder alla knep han kan för att få det. Han är absolut inte ute efter en seriös relation, men kommer inte att vara ärlig i sina avsikter. Fenomenet har egentligen alltid funnits. Tidigare har det kallats ”player” eller ”bad boy”, så det är ingenting nytt. Men det nya är att i och med alla dejtingappar har de ett mycket större spelutrymme än tidigare. Därför syns de tydligare idag, säger Cecilia Salamon.

LÄS MER: Så slipper du oron för att relationen ska ta slut

Vad är dina bästa tips för att undvika dem?

– I boken skriver jag om tolv säkra tecken på att du dejtar en fuckboy. Tänk på framtoningen. Om han inte är intresserad av dig och vem du är, utan direkt vill att du kommer över och ska se en film bör du reagera. Sedan kan vissa tjata om att du ska skicka nakenbilder eller allmänt sexsnack redan från början.

Är det lättare eller svårare att hitta en partner genom dejtingappar?

– Det är både och. Eftersom du har en miljon potentiella partners i din ficka har alla möjlighet att hitta någon, vare sig du bor i en småstad eller är pensionär. Å andra sidan har det aldrig varit svårare. Den här ”gräset är grönare”-mentaliteten tror jag att apparna har bidragit till. Eftersom vi har så många att välja mellan skapar det en illusion om att det alltid finns någon därute som är bättre. Men kan du hitta verktygen har du en väldigt stor fördel att träffa någon genom en app. Så på sätt och vis har det aldrig varit lättare, säger hon.

Hennes bok ”Fuckboy – praktisk handbok i konsten att dejta” släpps i butik den 8 maj.

 

 

Fakta

30-åriga Cecilia Salamon är journalist och uppvuxen i Stockholm.

Hon har varit relationsexpert med egen spalt i exempelvis tidningen Solo.

Sedan 2014 arbetar hon för dejtingsajten Happy Pancake där hon skriver om kärlek och relationer.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset