Under fredagen kom Murat Telibekov, ledare för Kazakstan muslimska union, med ett ovanligt förslag. I ett pressmeddelande menar organisationen att en sexskatt borde införas i Kazakstan, där olika sexakter ”bestraffas” med olika skattepålägg.

Den kazakiska religiösa ledaren Murat Telibekov har under sin tid som ledare för Kazakstans muslimska union gjort sig känd för sina kontroversiella uttalanden. Bland annat har han velat införa dödsstraff för korruption och menat att kazakhiska är ett dåligt språk för att det inte finns nog med slang.

Under fredagen kom han med ett nytt kontroversiell lag, en skatt på sex. Det är någonting bland annat Nur.kz rapporterat om och som först rapporterades av nyhetsbyrån Zakon.kz.

”Tillsammans med ledande ekonomer och sexologer har vi i Kazakhstans muslimska union och kommittén för mänskliga rättigheter för muslimer i Centralasien har vi utvecklat ett unikt system för att beskatta den intima sfären”, skriver han i pressmeddelandet som publicerades på Facebook. 

► LÄS MER: De vill ta bort tampong-skatt

Enligt det mycket detaljerade förslaget kommer du få betala ungefär 9 kronor om du är kazakisk medborgare och gift. Har du däremot sex i längre än 14 minuter eller på ”icke-traditionellt” sex väntar dock en skattehöjning.

Har du sex med en sambo hamnar istället skatten på drygt 20 kronor, och ett one night stand landar på 65 kronor. Även att vara utlänning innebär högre skatt.

Målet med skatten är att minska förekomsten av könssjukdomar, och skatten kommer att gå till att stödja landets reproduktiva hälsa.

Vissa menar att skatten bara är ett skämt som driver med en ny lag som förbjuder bär- och svampplockning, men varken kazakiska medier eller Murat Telibekov själv antyder att så skulle vara fallet.

► LÄS MER: Simon, 13, skulle betala skatt – sju år efter sin död

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik