Australienska Renegades har jobbat sig upp från en djup formsvacka. Men nu skickar de nya styrkebesked på Dreamhack Winter.

– Det är skönt att se att vi får resultat, nu behöver vi fortsätta bygga vidare, säger Yaman "yam" Ergenekon till Metro.

När det Australienska Counter-Strike: Global Offensive-laget Renegades först började synas i toppen var det för många beviset på att det med rätt inställning och dedikation går att jobba sig uppåt även från en svag CS-nation. Men efter uppsvinget som Yaman "yam" Ergenekon och hans mannar hade, har resultaten dalat. Nu visar de dock ny styrka och är klara för final på Dreamhack Winter.

– Det känns bra att vara här, jag gillar verkligen Sverige. Det är en grym plats och jag skulle säga att det är Counter-Strike:s hemland.

LÄS MER: "Svenska storlaget utslagna inför hemmapubliken"

Renegades har börjat jobba sig upp från sin svacka. Enligt Yam är det mycket tack vare det spelarbyte man gjorde tidigare under året, då Chad “SPUNJ” Burchill lämnade och Yam själv tog över som lagledare.

– En friare spelstil passar oss mycket bättre, det var något vi inte hade tidigare. Men allt tar tid och vi utvecklas sakta men säkert åt det bättre. Det är skönt att se att vi får resultat, nu behöver vi fortsätta bygga vidare.

Under pågående semifinal mellan hemmalaget GODSENT och Gambit berättar Yam för Metro att han helst skulle vilja möta den svenska truppen i final.

– De är alla riktigt bra spelare som jag respekterar mycket. Tre av dem har vunnit så många majors och gjort helt otroliga saker i Counter-Strike.

LÄS MER: "Hundratusentals kronor dtår på spel när Overwatch intar Dreamhack"

Men alldeles nyligen stod det klart att det blå/gula gänget blivit utslagna från Dreamhack Winter. I stället väntar östeuropeiska Gambit i finalen, ett lag som Renegades besegrat tidigare under tävlingen.

– Att spela här på Dreamhack har alltid varit en dröm, en ära, och nu hoppas jag vi kan leverera i finalen, säger Yam.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset