Nu, mitt i brinnande valrörelse, så försöker (L) plocka billiga poäng på något de känt till i flera månader, skriver Åsa Lindhagen (MP), socialborgarråd.
Nu, mitt i brinnande valrörelse, så försöker (L) plocka billiga poäng på något de känt till i flera månader, skriver Åsa Lindhagen (MP), socialborgarråd.

Påståendet att majoriteten medvetet försenat en kartläggning av hedersvåldet är märkligt, inte minst då (L) inte sa ett ljud om detta när forskarna presenterade delar av kartläggningen i våras, skriver Åsa Lindhagen (MP), socialborgarråd.

Detta är en replik på den här debattartikeln. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Kampen mot hedersrelaterat våld och förtryck är en prioriterad fråga för Miljöpartiet. Mot bakgrund av detta så är det med viss förvåning jag läser debattartikeln av Avci (L) och Edholm (L) där de kommer med ogrundade anklagelser om att majoriteten medvetet försenat en kartläggning av hedersvåldet. Påståendet är märkligt, inte minst då de inte sa ett ljud om detta när forskarna presenterade delar av kartläggningen i våras och informerade om att den fullständiga kartläggningen blivit försenad. Nu, mitt i brinnande valrörelse, så försöker de plocka billiga poäng på något de känt till i flera månader.

LÄS MER: Debatt: Lyssna på oss unga med intellektuell funktionsnedsättning

I kontrast till det höga tonläget från (L) så har vi genomfört reella reformer. 2017 antog Stockholms stad sitt första program någonsin mot hedersvåld. Vi har inrättat tre nya relationsvåldscentra som ger stöd till dem som utsatts för våld i nära relation eller hedersrelaterat våld och förtryck samt utökat platserna på Kruton, stadens skyddade boende för människor utsatta för hedersvåld.

Framöver hoppas jag att Liberalerna väljer att vara en konstruktiv kraft i kampen mot hedersrelaterat våld och förtryck, istället för att försöka plocka billiga poäng.

Åsa Lindhagen (MP), socialborgarråd

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset