Jag håller med till fullo att träning är bra för dom flesta människor, men bara tanken att arbetsgivare runt om i Sverige skulle driva på dig att träna bara för att det står så i lagen känns mycket obehaglig, skriver Sofie Sandell.

I Metro debatt skriver Malin Nylén att hon tycker det är dags för obligatorisk träning på arbetstid och att det ska lagstiftas för att komna till rätt med problemet. Vår relation med arbete, kropp och själ är komplicerat och det är inte lätt att hitta balans när vi är omgivna av många måsten. 

Jag håller med till fullo att träning är bra för dom flesta människor, men bara tanken att arbetsgivare runt om i Sverige skulle driva på dig att träna bara för att det står så i lagen känns mycket obehaglig. 

LÄS MER: PT-Fia: Därför ska du träna fötterna

Vi har alla rätt till integritet när vi befinner oss på arbetet. Ska människor med dolda handikapp tvingas berätta om dom för alla arbetskamrater när dom förklarar varför dom inte tränar som alla andra. Många skulle känna sig direkt diskriminerade. 

Att förebygga ohälsa är den bästa medicinen, men tyvärr är det många som inte klarar av det pga av sin bakgrund och nuvarande livssituation. Om man är uppfostrad till att tycka att träning är jättebra då är det ju enkelt att gå med på att träna på arbetstid. Men det är ju bara en viss grupp med denna bakgrunden som detta fungerar på. 

Två alternativ kan ju vara att expandera det hälsoförebyggande arbetet via vårdcentralerna, och att företag kan ge sina anställda 10 timmar i månaden att motionera på eller utöva någon annan aktivitet. 

Sofie Sandell, föreläsare och konsult inom digitalt ledarskap

LÄS MER: Här är 6 myter om träning

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om träning