Vita huset har publicerat ett brev från Brent Brown, en republikansk väljare från Wisconsin, som tackar presidenten för sitt liv.

Brown har röstat på Republikanerna hela livet och varit en frenetisk motståndare till president Barack Obama, enligt honom själv. Särskilt har han motsatt sig presidentens sjukvårdsreform – "Patient protection and affordable care act" även kallad "Obamacare".

Men det var innan han fick behandling mot en allvarlig autoimmun sjukdom, rapporterar The Atlantic.

– Jag är verkligen ledsen. I enkla ordalag för att inte ta upp för mycket av din tid om du läser detta: Jag skulle inte vara vid liv utan tillgång till den vård som jag fick enligt din lag.

►LÄS MER: Högsta domstolen prövar Obamacare igen

Brevet skrev Brent Brown i juni, men Vita huset publicerade det i torsdags. Anledningen till att Vita huset nu går ut med brevet var att Obama besökte Milwaukee där nära 90 000 människor nu har fått sjukförsäkring.

I ett senare meddelande från Brown skriver han: "Före Affordable care act kunde jag inte betala för en otroligt dyr medicin som hjälper till att stabilisera mitt tillstånd. Jag kunde äntligen få den vård jag inte fått tillgång till under många år."

Här kan du läsa hela Browns brev till Obama!

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset