Stop för paxare på Fritidsresors hotell i Alcúdia.
Stop för paxare på Fritidsresors hotell i Alcúdia.

Hittar du aldrig en ledig solstol för att det ligger handdukar på alla? Nu kan det bli slut på det. Resebolaget Fritidsresor ska försöka stoppa problemet – med ett sms.

Att folk stör sig på solstolspaxare är känt sedan länge. I Italien kan man numera straffas med böter om du lämnar kvar solstolen, handduken eller parasollen på stranden över natten för att paxa bästa platsen till morgonen därpå.

Efter klagomål från kunder har nu Fritidsresor infört ett sms-system för att få slut på paxandet, som   Expressen var först med att skriva.

– Vi lyssnar på våra kunder och vet att det finns ett irritationsmoment i att folk paxar solstolar väldigt tidigt på morgonen genom att lägga sin handduk där. Det här är ett test på ett av våra hotell i Alcúdia på Mallorca för att se om vi kan hitta ett system som gör att man inte ska kunna paxa solstolar man inte använder, säger Leyla Öfwertröm, informatör på Fritidsresor, till Metro.

LÄS MER: "Här kan du få böter om du paxar plats på stranden"

I smset som skickas ut till besökarna på hotellet står det: ”Hej. Vi vill bara informera er om att om handdukar och andra ting ligger på solstolarna runt poolen i mer än 30 min utan att någon är där så kommer de tas bort. Det här är bland annat för att ni inte ska behöva kliva upp klockan 7:00 på morgonen för att reservera solstolar”.

Leyla Öfwerström säger att det i normala fall finns många solstolar på deras hotell, men att det just på det här hotellet varit ett särskilt hårt tryck på solstolarna kring poolen.

– Solstolarna har blivit hårdvaluta helt enkelt. Vi skickade ut sms:et i början av veckan och vi har fått jättepositiva kundreaktioner. Om det fungerar bra så skulle vi kunna implementera det på våra andra hotell också.

LÄS MER: "På de här stränderna får du pengarna tillbaka om det regnar"

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset