Busschauffören skällde på kvinnan och bad henne stiga av bussen. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.
Busschauffören skällde på kvinnan och bad henne stiga av bussen. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.

Trots att kvinnan bad busschauffören sluta knappa på mobilen vägrade han sluta. I stället kallade han henne för könsord och bad henne stiga av bussen. Nu får hon 30 000 i ersättning av Skånetrafiken, skriver Sydsvenskan.

När bussen började vingla på motorvägen regerade kvinna. Hon såg att chauffören satt och knappade på mobiltelefonen samtidigt som han körde, rapporterar Sydsvenskan

Trots att hon upprepade gånger bad honom att lägga undan mobilen vägrade chauffören. I stället blev han arg och tvärbromsade bussen mitt på motorvägen. Men tog sedan upp mobilen igen och fortsatte knappa.

LÄS MER: SL-chaufför larmar: Det går att köra bussarna onykter

När kvinnan tog upp sin egen mobiltelefon för att filma vad som hände ska han ha bromsat och gasat upprepade gånger för att få henne att falla. Han ska även ha försökt ta kvinnans mobiltelefon och kallat henne könsord som hora och fitta och bett henne gå av bussen.

Trots att Skånetrafiken har tagit emot sex anmälningar om händelsen ville man först inte gå med på att chauffören agerat diskriminerande, eftersom det inte var bevisat att chauffören använt de kränkande könsorden.

LÄS MER: Chaufför lurade in tjuven på bussen​

Diskrimineringsombudsmannen (DO) hänvisar till att det fanns vittnen på bussen och när DO lämnade in stämning till tingsrätten gick Skånetrafiken med på att betala ut 30 000 kronor till kvinnan i ersättning.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott