www.facebook.com/forlatmigsl

"Skitdåligt av henne som faktiskt var hela fyra år vid tillfället att inte gå lite snabbare genom spärren. Hon låg ju dessutom i vägen för andra resenärer när hon föll omkull!". Så lyder ett av inläggen i facebookgruppen "Förlåt mig SL"

Gruppen är en reaktion på ett uttallande från SL:s vd om att det kanske är resenärerna själva som gör fel – inte att det är fel på spärrarna. 

– De flesta kan det här, men vi ska inte bortse från att behovet kan finnas. Av spärrvakterna får vi höra att många resenärer beter sig fel när de kommer in i spärrarna, särskilt i rusningstrafik, sa Anders Lindström till Metro, och föreslog utbildning av resenärerna. 

Uttalandet, som kom efter en tids kritik mot spärrlinjerna, som resenärer tyckt fungerat dåligt och till och med vållat skador, slog ner som en bomb. 

I skrivande stund följer över 1 000 personer gruppen "Förlåt mig SL", och många har skrivit sarkastiska ursäkter på sidan. 

" Förlåt mig för att jag går fort och effektivt så som merparten av alla resenärer ni inte anpassat era system efter", skriver en person. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset