34 resenärer som skulle till Göteborg flögs till Luleå av misstag. Bilden tagen vid annat tillfälle.
34 resenärer som skulle till Göteborg flögs till Luleå av misstag. Bilden tagen vid annat tillfälle.

Ett 30-tal personer gick ombord på ett flygplan i Sundsvall som skulle ta dem till Göteborg. Men när passagerarna klev av planet befann de sig i Luleå. "En rejäl kommunikationsmiss mellan flygplatsen i Sundsvall och oss, säger Nextjets marknadschef till Aftonbladet.

Vid 20-tiden på måndagskvällen klev ett 30-tal passagerare på ett flygplan i Sundsvall som, enligt den information som fanns, skulle ta dem till Göteborg.

Men när flygplanet landande och passagerarna klev av skulle det visa sig att något gått snett. I stället för att färdas sydsväst hade planet taget en tur norrut, och landat i Luleå.

– Jag tyckte att de slog av på farten lite tidigt, säger resenären Roger Leirvik till Aftonbladet.

Flygbolaget är själva förvånade över att händelsen kunde inträffa.

– Det som verkar ha skett är en rejäl kommunikationsmiss mellan flygplatsen i Sundsvall och oss, säger Henning Lindberg, marknadschef på Nextjet, till Aftonbladet.

LÄS MER: Enveten 7-åring tog sig ombord på flygplan

Flygplanet som passagerarna klev på skulle inte till Göteborg. Den flighten hade ställts in på grund av dåligt väder. Trots det släpptes 34 göteborgsresenärer ombord på en flight till Luleå.

De resenärer som faktiskt skulle till Luleå blev samtidigt kvar på Sundsvalls flygplats. Under natten arbetade därför Nextjet febrilt med att hitta boenden åt strandade Luleå- och Göteborgsbor.

Roger Waldehag, operativ chef på Sundsvall Timrå Airport, är förbryllad.

– Under mina 16 år har jag aldrig varit med om något liknande, konstaterar han till Aftonbladet.

LÄS MER: Pilotlösa plan kan bli verklighet 2025 – men få vill flyga i dem

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset