Nu kan besökare på restaurangen be om att personalen bedövar humrarna med cannabis innan de kokas.
Nu kan besökare på restaurangen be om att personalen bedövar humrarna med cannabis innan de kokas.

En restaurang i USA prövar en ny metod för att minska humrarnas lidande innan de kokas levande.

Hummern Roscoe var den första som fick pröva den nya metoden. Roscoe fick ligga i en låda i några minuter med lite vatten i. Under tiden blåstes marijuanarök in i botten av lådan, rapporterar Mount Desert Islander.

– Djuret kommer att dödas. Att göra det så smärtfritt som möjligt är mer humant, säger Charlotte Gill, ägare av restaurangen Charlotte’s Legendary Lobster Pound.

LÄS MER: Kanada legaliserar cannabis

Enligt henne så hade Roscoe en positiv inverkan på de andra humrarna i tanken efter att ha “rökt” marijuana. Han ska även ha slutat använda sina klor som vapen och behövde inte ha tejp runt dem längre.

LÄS MER: Rekordhög användning av cannabis i Sverige

Nu kan besökare på restaurangen be om att personalen bedövar humrarna med cannabis innan de kokas.

Som tack för att ha ställt upp på experimentet släpptes Roscoe ut i havet igen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset