Skadedjursproblemet i gallerian ska ha pågått i flera månader.
Skadedjursproblemet i gallerian ska ha pågått i flera månader.

Två restauranger i gallerian Mall of Scandinavia i Solna tvingades stänga efter att en stor mängd kackerlackor hittades i lokalerna. Spår av skadedjuret hittades även i flera av gallerians serveringslokaler, rapporterar Aftonbladet.

Det var i mitten på november som Solna stads miljöförvaltning åkte ut till jättegallerian efter att en anonym slagit kackerlackslarm, rapporterar Aftonbladet.

– Vi kunde direkt konstatera att det var en förekomst av kackerlackor. I två av restaurangerna var problemen så omfattande att vi fattade beslut om att stänga dem. I ytterligare sex restauranger hittades spår av kackerlackor, säger Hanna Molander, tillförordnad enhetschef på Solna stads livsmedelskontroll, till tidningen.

LÄS MER: Invasion av kackerlackor stängde förskola

Restaurangernas insektsfällor verkar inte ha bitit på det tåliga skadedjuret eftersom miljöinspektörerna även hittade kackerlackor i köken. Enligt miljökontoret har skadedjursproblemet pågått i flera månader. Restaurangerna ska ha försökt få bukt med problemet själva men inspektörerna slog fast att de misslyckats.

– Vi ansåg inte att det som gjorts varit tillräckligt effektivt, och det var därför som det beslutades om stängning, säger Hanna Molander till Aftonbladet.

Efter att restaurangerna stängts ned ska de ha genomfört ett ordentligt saneringsarbete och nu har miljökontoret låtit dem öppna igen. Men arbetet med att utrota skadedjuren från Mall of Scandinavia är fortfarande pågående, enligt Aftonbladet.

Företaget som äger jättegallerian, Unibail-Rodamco, uppger för tidningen att de inte känner till problemen och hänvisar till att bekymmer med skadedjur är utbrett i hela Stockholm.

LÄS MER: Larm om asylboenden fulla av kackerlackor, mögel och löss

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset