Sydkoreanerna uppskattas äta omkring en miljon hundar om året.
Sydkoreanerna uppskattas äta omkring en miljon hundar om året.

Sydkoreas regering vill att restauranger i Pyeongchang-regionen ska sluta servera hundkött under OS. Men tio av tolv restauranger struntar i uppmaningen.

Sydkoreas regering vill att restauranger i Pyeongchang-regionen ska sluta servera hundkött under OS. Därav har de försökt att införa ett tillfälligt förbud – men stoppet har mer eller mindre ignorerats, enligt Channel News Asia.

De restauranger som gått med på kravet har erbjudits en viss kompensation – men bara två av de tolv som serverar hundkött har accepterat erbjudandet då många menar att det skulle bli alldeles för kostsamt.

LÄS MER: Lista: Här är Sveriges 10 största medaljhopp i OS

– Vi har fått många klagomål från restauranger som sagt att vi med detta kommit att hota deras verksamhet. Vissa av dem skiftade till fläsk eller annat kött men bytte sedan tillbaka till hund när de upptäckte att försäljningen gick ner, säger Lee Young-bae, tjänsteman i Pyeongchang-regionen, till AFP enligt Channel News Asia.

Sydkoreanerna uppskattas äta omkring en miljon hundar om året. Men traditionen har tappat i styrka på senare tid då befolkningen i högre grad börjat omfamna idén om hundar som husdjur istället för boskap.

LÄS MER: Alpinstjärnan: ”Esporten hör inte hemma i OS”

Bland unga sydkoreaner har det kommit att bli ett tabu att äta hundkött. I huvudstaden Seoul klassas hundkött som ”avskyvärt” och det tillfälliga förbudet är goda nyheter för de aktivister som uppmanat till en bojkott av OS för att protestera mot hundätandet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset