Reva-kontroll avslöjade sexslavar En demonstration mot Reva i Malmö.
Reva-kontroll avslöjade sexslavar En demonstration mot Reva i Malmö.

En 39-årig misstänkt bordellmamma sitter anhållen efter att en av hennes prostituerade åkt fast i en Reva-kontroll i Malmö. Polisen jagar nu efter ytterligare två misstänkta för grovt koppleri och människohandel för sexuella ändamål. Uppemot fem kvinnor misstänks ha utnyttjats av härvan i lägenhetsbordeller i Malmö.

– Vi fick upp spåret genom en av de inre utlänningskontrollerna. Den kritiken som framförts mot vårt arbete får ställas i relation till detta, är kränkningarna större än att tjejerna såldes som sexslavar, säger Leif Fransson, biträdande chef på gränspolisen i Malmö.

Det var i tisdags kväll som polisen slog till mot två lägenheter i Malmö och grep den misstänkta bordellmamman efter drygt fyra månaders spaning. I lägenheterna påträffades också ett antal kunder.

– Det här ska ha pågått i flera år och vi talar om en uppsjö av kunder, säger Leif Fransson.

Polisen misstänker att bordellmamman dragit in runt 30 000 kronor i månaden. Kvinnorna såldes för olika belopp, dock inte understigande 1000 kronor. Offren, som är i åldrarna mellan 20 och 30 har rekryterats från ett land i Öteuropa.

Den misstänkta bordellmamman kommer att begäras häktad på fredag och polisen arbetar nu med att höra de utsatta kvinnorna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset