Niclas Sandin och medlemmarna i RFSL Roslagen var upprörda när affischerna revs ner.
Niclas Sandin och medlemmarna i RFSL Roslagen var upprörda när affischerna revs ner.

För att informera om att Roslagen Pride drar igång nästa vecka satte RFSL Roslagen upp affischer över hela Norrtälje. Natten till måndag drogs alla ner. ”Vi blev väldigt arga”, säger ordföranden Niclas Sandin.

Om drygt en vecka drar Roslagen Pride igång för femte året i rad. För att uppmärksamma det har medlemmar i RFSL och volontärer satt upp affischer över hela centrala Norrtälje.

När en medlem i RFSL var ute på en promenad tidigt på måndagsmorgonen upptäcktes det att alla affischer blivit nedrivna, vilket Norrtelje Tidning var först med att skriva om.

– Vi tycker att Pride är viktigt eftersom det är ett tillfälle för folk att vara sig själva och känna gemenskap, så först blev vi väldigt arga över att någon har försökt att förstöra det, säger Niclas Sandin, ordförande för RFSL Roslagen, till Metro.

– När ilskan lagt sig kände vi i stället en beslutsamhet. Att vi måste vara ännu mer envisa i vårt arbete och inte låta de som förstör att begränsa oss, säger han.

LÄS MER: Tiotusentals i årets Prideparad

För att göra nya affischer behövde RFSL ekonomisk hjälp. De skrev på sin Facebook-sida om vad som hade hänt och fick genast positiv respons.

– Vi blev väldigt glada av det stöd som vi fick från alla människor i Norrtälje. Folk har bidragit med pengar så att vi har kunnat trycka nya affischer och butiksägare låter oss använda deras skyltfönster för att visa upp dem, säger Niclas Sandin.

Vilka det var som rev ner affischerna vill han inte spekulera i.

– Det finns ju människor som inte tycker om hbtq-personer, så det är väl inte otänkbart att det är dem som ligger bakom det. Men vi har ju ingen aning.

LÄS MER: Pride till minne av offren i Orlando

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset