Den tyska förbundskaptenen i fotboll, Joachim Löw, har blivit lite känd för att rota runt i näsan under match. I söndags var det dags igen – han ertappades med händerna innanför linningen. ”Han måste ju veta att han är iakttagen hela tiden”, säger Magdalena Ribbing.

Klipp på den tyska fotbollstränaren Joachim Löw sprids på internet. Först var det när han petade näsan under VM 2010 och till synes stoppar fyndet i munnen. Sen under förra EM i Ukraina-Polen var det dags igen, då pillade han vidare i näsan, rapporterar Sportbladet.

Och i söndags, under matchen Tyskland-Ukraina uppmärksammade fotbollstittare en sekvens när Löw rotade runt innanför byxan och sen lyfter handen till näsan. Se klippet här ovan. 

LÄS MER: Undersökning: Det här ska du inte göra inför din partner 

Metro tog hjälp av DN:s etikettexpert, Magdalena Ribbing, för att ta reda på om hans beteende är okej eller inte. 

– Det går inte att säga om Joachim Löw verkligen kliar sig i baken eller inte – vill man tolka det vänligare kan det lika gärna vara att han drar sin tröja/kalsongkant rätt innanför byxlinningen. Att han skulle lukta på fingrarna efteråt är en tolkningsfråga, han kanske bara kliar sig lätt på näsan.

Angående klipp från tidigare mästerskap där Löw petar sig i näsan svarar Ribbing: 

– Att han petar sig i näsan verkar klart, men om han stoppar fyndet i munnen är jag inte lika säker på. Faktiskt undrar jag om beskrivningen av det han gör ligger i betraktarens öga, som det heter, alltså att de som kritiserar honom kanske själva gör så som de tror att han gör, han kanske inte gör det, egentligen?

Om det verkligen är så som alla tror så tycker Ribbing att han beter sig omoget.  

– Är ställt utom tvivel att han gör så som beskrivs, så är det väldigt barnsligt och ganska korkat, han måste ju veta att han är iakttagen hela tiden. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Sport