Vem har sagt att ridderligheten är död? Kanadensaren Vincent Gabriel Kirouac är ett levande exempel på att dåtidens värderingar fortfarande existerar i våra dagar.

Ädla riddare som undsätter fagra damer i nöd är något som de flesta förknippar med berättelser från gamla romaner eller Hollywoodfilmer.

Men det finns faktiskt en man i skinande rustning som fortfarande existerar i våra dagar. Och om du bor i Kanada kan du få syn på honom. De senaste månaderna har nämligen den självutnämnde riddaren Vincent Gabriel Kirouac ridit vida omkring i landet för att förespråka ridderlighet.

– Jag korsar Kanada med häst klädd som en riddare för att påminna människor om värderingar man hade förr i tiden, till exempel tillgivenhet, säger han till CBS News.

Och visst väcker han uppmärksamhet. Det är många som bjuder på ett leende när Kirouac skrittar fram – och vissa erbjuder honom till och med husrum för natten.

Den arbetslösa 22-åringen inledde sin något annorlunda expedition i april i år och kommer att vara på resande fot tills september.

– Jag är en riddare. Jag försöker att vara en symbol för något som är omutbart...och aldrig svika min plikt, vilket är att vara en riddare och ett gott föredöme, berättar han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset