Riksdagsledamoten tillhör Sverigedemokraterna.
Riksdagsledamoten tillhör Sverigedemokraterna.

Riksdagsledamoten färdades i en buss tillsammans med två andra personer när de blev beskjutna av okända personer som färdades i ett annat fordon. Enligt polisen tillhör riksdagsledamoten Sverigedemokraterna.

Det var under natten mellan lördagen och söndagen som skottlossningen ägde rum. Tre personer, varav en riksdagspolitiker, färdades i en buss i Töreboda kommun, Skaraborg, då de blev omkörda av en personbil.

Enligt P4 Skaraborg, som var först att rapportera om händelsen, ska några personer i den omkörande bilen ha tagit fram ett vapen och avlossat ett skott mot bussen.

Ingen person ska ha skadats fysiskt vid händelsen och det är ännu oklart om något skott träffat bilen.

LÄS MER: 7-åriga Lucy intervjuar Jimmie Åkesson: ”Får en kille och en kille skaffa barn?”

”En av våra skyddspersoner”

Några timmar efter att händelsen blev omskriven i media skriver polisen på sin hemsida att det handlar om riksdagsledamot från Sverigedemokraterna.

Däremot skriver de att ”Polisens inledande, preliminära bedömning är att det inte finns något som tyder på att händelsen har med riksdagsledamoten kandidatur att göra.”

Säpo bekräftar att de känner till händelsen, men att händelsen i dagsläget utreds av Polismyndigheten, skriver GT.

– Säkerhetspolisen är informerad om att polismyndigheten har en förundersökning som rör en av våra skyddspersoner, säger Gabriel Wernstedt, pressekreterare på Säkerhetspolisen, till tidningen.

Han tillägger även att personen tillhör den centrala statsledningen.

Händelsen rubriceras som grovt olaga hot.

LÄS MER: SD överlägset störst i ny Yougovmätning: ”Ett drömläge så här nära ett val”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset