Östersund tilldömdes segern i den avbrutna matchen mot Jönköpings Södra. Nu har både J–Södra och riksombudet överklagat beslutet. Arkivbild.
Östersund tilldömdes segern i den avbrutna matchen mot Jönköpings Södra. Nu har både J–Södra och riksombudet överklagat beslutet. Arkivbild.

Efter skandalmatchen i Jönköping, där en maskerad man sprang in på planen i slutminuterna och attackerade Östersunds målvakt Aly Keita, tilldömdes Östersund segern av Disciplinnämnden, som då gick emot riksombudets förslag att matchen skulle sluta 1–1.

Nu överklagar riksombudet Artur Ogelid beslutet till besvärsnämnden.

"Enligt min uppfattning är det viktigt att besvärsnämnden får pröva detta principiella ärende och att vi får ett prejudikat. Regelverket kan uppenbarligen tolkas på olika sätt och det fanns ju en skiljaktig mening i disciplinnämnden", säger Ogelid enligt Svenska fotbollförbundet.

Sedan tidigare har även Jönköpings Södra överklagat beslutet där de i sin motivering bland annat skrev: "Rättsväsendet har genom åklagare och polis klargjort att den så kallade angriparen varken är supporter till Jönköpings Södra IF eller Östersunds FK. Klargörandet har bekräftats av angriparens advokat. Fakta är att angriparens agerande var spelrelaterat."

Åskådaren som sprang in på planen hävdade i förhör att han attackerade målvakten på grund av "besvikelse" över att ha förlorat pengar på spel.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset