Niklas Lindgren dömdes för flera överfallsvåldtäkter och mordförsök i Umeå. Straffet blev 14 års fängelse och han frigavs i slutet av juli i år.
Niklas Lindgren dömdes för flera överfallsvåldtäkter och mordförsök i Umeå. Straffet blev 14 års fängelse och han frigavs i slutet av juli i år.

De personer som i helgen ringde ambulans åt den så kallade Hagamannen hotas nu, rapporterar NSD.

Niklas Lindgren, känd som Hagamannen, misshandlades i lördags på ett elevboende i Övertorneå. För de boende på skolan har det varit en otumlande händelse, skriver Norrländska socialdemokraten.

När tidningens reporter är på plats på skolan för att intervjua de boende som bevittnat överfallet så får en av dem ett hotfullt telefonsamtal.

►Uppgifter: Hagamannen ska ha blivit misshandlad – med golfklubba

Enligt uppringaren kan det uppstå en hotbild mot de två personer som ringde ambulansen.

– Han påstår att vi golar (tjallar) på folk. Det gör vi inte. Vi vet inte vem som gjort det, sade vittnet, som vill vara anonym, till NSD:s reporter.

De två grannarna säger att det enda de gjort är att kalla på ambulans då Hagamannen låg blödande på marken.

– Vi har ingen sympati med någon. Men vi tror att alla normala människor kallar på hjälp i detta läge, säger en kvinna till tidningen.

►Hagamannens nya liv i frihet

Enligt vittnen så rör det sig om tre-fyra män som kom till elevboendet beväpnade med golfklubba.

– De jagade honom och när han snubblade slog de honom rakt i huvudet med klubban. Det är det värsta jag någonsin sett, sade ett av vittnena till Aftonbladet i lördags.

Under tiden NSD var på elevboendet i söndags kom en man som tidningens reporter identifierar som Niklas Lindgren till hemmet med poliseskort och hämtar en väska. Mannen hade plåster i pannan och på näsan.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott