Jenny Rissveds firar Rio-segern. Till helgen ska hon, sliten efter OS, köra världscupfinalen i mountainbike. Arkivbild.
Jenny Rissveds firar Rio-segern. Till helgen ska hon, sliten efter OS, köra världscupfinalen i mountainbike. Arkivbild.

Tiden efter OS-guldet har varit hektisk och Jenny Rissveds har inte hunnit njuta av segerns sötma.Det får bli på en sandstrand i Grekland nästa vecka.Men först ska mountainbikestjärnan avsluta tävlingssäsongen.

Världscupfinalen körs i Vallnord i Andorra på söndag. Med en nybliven OS-guldmedaljör, som seglat upp på andraplats på rankningen. Men frågan är om det räcker som tändvätska.

– Jag är väldigt trött och känner mig riktigt, riktigt sliten. Det var en lång uppladdning inför OS och sedan en rejäl urladdning. Och eftersom det gick så bra så fortsatte urladdningen ett tag till, säger hon.

– Så jag har svårt att motivera mig till tävlingen. Men jag tycker ändå att det ska bli kul. Det är världscupavslutningen och jag får träffa alla i teamet och alla andra. Vi har så fin gemenskap vi i världseliten i mountainbike.

Ska göra sitt bästa

Hon ligger femma i världscupen och har chans att ta en pallplats totalt.

– Men jag tar ganska lätt på tävlingen, jag ska åka dit och göra mitt bästa så får det bli som det blir. Säsongen har gått över förväntan så blir det bra resultat så blir det bara en bonus.

Sedan hon kom hem till Falun efter Rio-resan har det varit fullt upp för 23-åringen. Inte bara med tvätt och träning.

– Det har varit mycket att beta av, jag har träffat sponsorer och suttit i telefon och mejlat – ett vanligt jobb helt enkelt, säger hon med ett skratt.

Slappnar av på semestern

Och på väg mot världscupsavslutningen fick hon ta en avstickare till en stor cykelmässa i Tyskland där hon skulle medverka för sitt team Scott-Odlo MTB Racing.

– Jag hade förväntat mig att det skulle bli stressigt efter OS eftersom det är stort att vara med på OS. Eftersom det gick så bra blev det ännu större. Det har varit lite stressigt, men det har gått bra, säger Rissveds.

– Det jag inte riktigt har hunnit med är att stanna upp och känna efter. Men i nästa vecka ska jag åka till Grekland för en veckas semester. Då kommer jag nog att få tillfälle att slappna av och förhoppningsvis komma ikapp lite.

Även om hösten är tävlingsfri tror Rissveds att hon kommer att ha fullt upp ändå.

– Det är väl sponsorevent och sånt som inte har med själva cyklingen att göra. Det blir en del resor fram och tillbaka till Schweiz där mitt team och mina sponsorer är. Och det kan hända, om jag känner för det, att jag startar i något litet race.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset