Den norska 16-åringen Rita har bott inom den norska socialtjänsten barnevern i 14 år. Nu drömmer hon om ett vanligt liv, och söker i ett hyllat blogginlägg en familj som vill ta hand om henne tills hon blir arton.

14 år har norska Rita bott inom den norska socialtjänsten. På barnhem, beredskapshem och fosterhem. Just nu bor hon på ett ungdomshem där hon kommer att vara kvar till dess att hon fyller 18. Men nu söker Rita ett nytt hem, vilket hon detaljerar i ett blogginlägg med titeln ”Söker en familj”.

►LÄS MER: Özz Nûjen om sitt hyllade Facebookinlägg: ”Det är ett barn vi pratar om”

”Jag önskar mig en vanlig vardag, i en helt normal familj. Jag letar inte efter någon ”perfekt” familj, jag letar efter en plats jag kan kalla hemma och leva normalt. Jag vill vara med på familjemiddagar och vara hundra procent säker på att jag har någon att fira jul med. Både nu som 16-åring men även senare när jag kanske är 24.”, skriver Rita i blogginlägget.

Blogginlägget har nu spritts i Norge, och Rita hyllas för sin öppenhet.
– Jag har fått väldigt mycket respons av folk i min situation och från folk som sa att jag kunde bo hos dem. Till och med från Danmark och Finland! Det känns skönt att jag fått så mycket respons, säger Rita till Metro.

►LÄS MER: "Kvinnor springer på grund av män" – nu hyllas Johns inlägg på nätet

Hundratals personer i samma situation som Rita har skrivit till henne, men än har hon inte hittat en familj som hon kan kalla sin egen.
– Men jag letar fortsätter att leta, säger Rita!

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset