En lättad Robert "Robban" Dahlström med IEM Sydney-trofén.
En lättad Robert "Robban" Dahlström med IEM Sydney-trofén.

Faze knep en efterlängtad förstaplats i IEM Sydney. En viktig vinst för självförtroendet, enligt svenske Faze-coachen Robert "Robban" Dahlström.

Faze finalförbannelse är bruten – igen. Med snöpliga silver i flera stora turneringar blev det en vinst som betyder mer än bara en titel. Metro Esport fick tag på lagets svenske coach Robert ”Robban” Dahlström som stod bakom laget när de vände en skakig start till succé.

”Det är en mycket viktig vinst för vårt självförtroende. Vi började turneringen extremt knackigt med en svag insats under hela gruppspelet. Efter mycket genomgångar och förberedelse så lyckades vi till slut spela bra CS när det behövdes som mest, i finalen”, skriver coachen Robert ”Robban” Dahlström i ett sms.

LÄS MER: Faze knep IEM Sydney-vinsten i rafflande final mot Astralis

Faze spelade turneringen skadeskjutna från start eftersom den svenske stjärnspelaren Olof ”Olofmeister” Kajbjer av personliga skäl inte hade möjlighet att delta.

”Olof är enligt mig en av våra viktigaste spelare. Han är extremt saknad och det syns i vårt spel. Speciellt i tighta rundor och clutch-rundor”, skriver Robert ”Robban” Dahlström.

Med kort varsel kastades den tidigare Ninjas in Pyjamas-spelaren Richard ”Xizt” Landström in som ersättare. Något som så här i efterhand blev ett bevisat lyckorecept. Enligt Faze-coachen blev inhoppet ”precis som jag förväntade mig”.

LÄS MER: Fnatic utslagna i kvarten – Faze möter underdogen i semin

”Xizt sprider ett enormt lugn och vi har lärt oss mycket av honom. Han har spelat riktigt bra med tanke på den korta tid vi haft att spela med honom. Han har i stort sätt bara tagit Olofs positioner och roller och det är inte lätt men han har gjort det grymt bra”, skriver Robert ”Robban” Dahlström.

Hur firade ni vinsten?

”Vinsten firade vi tillsammans inne i Sydney några timmar innan flyget hem och förberedelse inför Pro League finalerna nästa vecka”, skriver den nyblivne Intel Extreme Masters-mästaren.

LÄS MER: Här bjuder Cerq på IEM Sydneys klantigaste defuse

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset