Robert Wells
Robert Wells

Rhapsody in rock har tagit sommarlov – men gör ett undantag under Stockholm Pride med en exklusiv spelning. För Robert Wells var det ett enkelt val. ”Jag såg ett väldigt bra tillfälle, Pride är spciellt”, säger han.

Robert Wells hade inte tänkt göra en enda Rhapsody in rock-föreställning i sommar. Men när Stockholm Pride ringde kunde han inte tacka nej. Det blir en Rhapsody in rock – Pride Edition.

– Det finns en gammal myt om att det bara skulle vara schlager på Pride, men arrangörerna vill verkligen ha en rockig tillställning, säger Robert Wells, men erkänner att han också gör det för sitt eget nöjes skull.

– Jag såg det som ett väldigt bra tillfälle att vara med på Pride, en sån här grej kan man inte låta bli. Pride är speciellt, jag hade nog inte tackat ja till något annat, säger Robert Wells.

LÄS MER: Här är årets tema av Stockholm Pride

Med sig har Wells den Rhapsody-orkester som varit med i många år, samt tre andra, väl utvalda gäster.

– Jag har valt två riktigt bra tjejer: Nina Söderqvist och Nanne Grönvall. Och min absoluta favorit bland manliga sångare, Johan Boding. Han var bland annat med förra året när jag hade Michael Bolton som gäst.

Vad blir det för typ av föreställning?

– Det kommer att komma från hjärtat när jag går upp på scenen. Jag vill känna att jag är på Pride Stockholm. Vi ska inte köra över dem, men det ska vara en enorm partykväll med publiken, säger Robert Wells och fortsätter:

– Jag har hört från kollegor att det brukar vara ett himla drag, och är väldigt glad att jag blev inbjuden.

Robert Wells kommer att bjuda på det mesta från rockens värld. Queen, ACDC, Scorpions – med mera.

– Jag är glad att de vill ha rock. Schlager hade blivit lite svårt för mig. Det hedrar arrangörerna att de vill bredda musiken, säger han.

Wells och kompani intar Stora scenen i Pride Park, fredagen den 4 augusti.

LÄS MER: Gaypolisen: Det finns mycket kvar att göra i hbtq-frågorna

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset