Jamina Roberts vid upptaktsträffen i handboll i Malmö.
Jamina Roberts vid upptaktsträffen i handboll i Malmö.

Skadan på landslagsspelaren Johanna Alm öppnade upp för en annan landslagsstjärna.Jamina Roberts, 26, ville hem till tryggheten i Sävehof och Partille.– Det är ju min klubb, som jag vill att det ska gå bra för, säger vänsternian.

Sommaren gör sig fortfarande påmind när handbollen håller sin upptaktsträff i Malmö. Landslagsspelaren Jamina Roberts, 26, står i Kungsparken och känner att hon kommit hem efter två år i Danmark. Ja, inte till Malmö då, utan till svensk handboll och moderklubben Sävehof.

– Det har varit en rätt så hektisk sommar, så det är skönt att inte behöva flänga runt mer och flytta till något ställe där man inte känner någon. Det är skönt att vara hemma, säger 26-åringen.

"De höll inte måttet"

Tiden i Holstebro blev inte som hon tänkt sig. Under hela Danmarksvistelsen har hon haft problem med en knäskålssena, men fick inte den stöttning som behövdes av Holstebro.

– Jag fick själv ta kontakt med Sävehofs sjukgymnast och har fått ha det hela tiden, för de höll inte måttet där nere. Det var ingenting. De kunde inte ställa en diagnos, den fick jag med mig från Sverige. Sedan skulle jag få övningar, men det blev inget med det heller, säger Roberts.

Länge var dock Jamina Roberts klubblös. Det var först efter OS i Rio de Janeiro det blev klart att hon skulle återvända till Sävehov. En korsbandsskada på landslagskamraten Johanna Alm gjorde en plats ledig i Partilleklubben.

– Jag pratade med Sävehof lite innan, men då fanns det ingen plats. De var i, kanske inte kris, men de behövde en spelare till och det är ju min klubb, som jag vill att det ska gå bra för, säger Roberts.

Inte orolig som klubblös

TT: Var du orolig över att inte ha en klubb klar?

– Nä, inte alls. Det var nog mer andra som var oroliga. Det löser sig alltid. Jag hade några alternativ, det var bara att jag valde att inte ta något beslut, säger vänsternian, som har skrivit på för ett plus ett år.

Efter tio SM-guld på de elva senaste säsongerna är naturligtvis Sävehof stora favorit till att fira guldet i Malmö Arena nästa vår.

– Det är väl löjligt att säga något annat. Jag tror knappt att jag har förlorat någon match i elitserien. Det är därför jag kommit hit – jag saknar den känslan lite. Man blir lite van vid att förlora och det tror jag är farligt, det är inget jag gillar, säger Jamina Roberts.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset