Pierre "Turbopolsa" Silfver i Metro Esport Magazine-studion.
Pierre "Turbopolsa" Silfver i Metro Esport Magazine-studion.

Pierre "Turbopolsa" Silfver har två Rocket League Championship Series-titlar i bagaget. I helgen går han in med självförtroende för att säkra tredje raka.


”Jag har ju vunnit de två senaste säsongerna. Så jag tänker att det finns en tredje också…” så avslutades Metro Esport Magazine-avsnittet med svenske Rocket League-spelaren Pierre ”turbopolsa” Silfver.

Nu är det upp till bevis för den självsäkra svensken i Dignitas. I Copper Box Arena avgörs i helgen Rocket League Championship Series.

LÄS MER: Metro Esport Awards flyttar till Globen – nu släpps biljetterna

Tack vare sin förstaseed i det europeiska kvalet är Dignitas, som då gick under namnet Gale Force Esports, direktkvalificerade till kvartsfinal. Där får de möta vinnaren i matchen mellan Evil Geniuses och Cheifs Esports Club.

Dignitas är utan tvekan en av favoriterna att knipa titeln efter sina oklanderliga resultat.

En annan svensk hittar vi i Complexity Gaming. Linus ”al0t” Möllergren och hans lagkamrater knep andra seeden i Europa och måste därför kämpa om en kvartsfinalplats mot Tainted Minds klockan 16 svensk tid.

LÄS MER: Generaldirektören om Overwatch-VM: ”Dags att knipa guldet”

Då spelar svenskarna 8 juni

Complexity Gaming
16:00 mot Tainted Minds
(20:00 mot G2 Esports, om de vinner första matchen)

Dignitas
19:00 mot Evil Geniuses eller Chiefs Esports Club

RLCS-finalerna

Rocket League Championship Series har ett dubbelelimineringssystem. Det betyder att det finns en övre bracket och en undre bracket. När man förlorar en match hamnar man i undre bracketen för att där slåss om avancemang. Förlorar man en match i undre bracketen slås man ut ur turneringen.

Alla matcher spelas bäst av fem kartor utom finalerna i övre och lägre bracketen samt den stora finalen som spelas bäst av sju.

LÄS MER: Northern Gaming tog hem världsmästartiteln i Rocket league

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset