"Vilka fantastiska grannar jag har som slagit larm och vilka fantastiska människor som har betalat för de här sakerna och lämnat tillbaka dem till mig. Det värmer i hjärtat att det finns så fina människor" säger Roger Möller.
"Vilka fantastiska grannar jag har som slagit larm och vilka fantastiska människor som har betalat för de här sakerna och lämnat tillbaka dem till mig. Det värmer i hjärtat att det finns så fina människor" säger Roger Möller.

På midsommarafton slog Roger Möllers grannar larm. Grannarna kontaktade honom och frågade om någon stal eller om han sålde saker då de såg folk hämta saker från hans gård. På midsommardagen uppdagades att hans hyresgäst ska ha sålt hans saker.

Årets midsommarhelg kommer inte gå till historien som någon av de bättre konstaterar Roger Möller. Nej hans midsommarhelg förvandlades till en mardröm då det kom fram att hans hyresgäst ska ha annonserat ut och sålt hans ägodelar. Ägodelar till ett värde av över 100 000 kronor.

► LÄS MER: 5 tips för dig som ska hyra ut ditt boende – och så säger experten

Han hyr ut en liten gård med bostadshus, ladugård, ett uthus och ett litet hus från 1800-talet. Hyresgästen flyttade in på gården i slutet av februari och Roger Möller berättar att han tidigare märkt att saker försvunnit.

– Men det var först på midsommarafton som jag fick bevis. Jag har trott att det varit kringfarande folk som varit inne på gården och stulit, säger han.

På midsommarafton ser hans grannar några personer bära fönster och dörrar från hans gård och ringer honom. Roger Möller polisanmäler först de personer som grannarna sett men det visar sig snart att de är oskyldiga. På midsommardagen kommer det fram att hans hyresgäst ska ha lagt ut hans ägodelar på olika köp- och säljsidor på Facebook. Händelsen har polisanmälts och utreds. Hyresgästen nekar till brott, kallar anklagelserna för förtal och säger till Metro att hon inte sålt hans saker.

– De har blivit stulna. Det har varit inbrott här och jag har ringt polisen. Det har sprungit folk och smällt i dörrarna. Polisen brydde sig inte om det och kom inte ut, säger hyresgästen.

Vem är det som har lagt ut annonserna då? 

– Det är hackare på Facebook. Nån har lagt ut det här i mitt namn. 

På polisen känner man inte till någon polisanmälan om inbrott och Roger Möller ger inte mycket för hyresgästens förklaring.

– Jag vart så vansinnigt rosenrasande och sen jätteledsen. Jag hade svårt att tro att en människa som visst, verkade lite besynnerlig men annars helt reko kunde göra något så vidrigt som detta.

► LÄS MER: Kvinna vräks – på grund av störande inneboende

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott