Metros nya kolumnist vill nå människor han inte nått tidigare.
Metros nya kolumnist vill nå människor han inte nått tidigare.

Författaren och filosofen Roland Poirier Martinsson är ny kolumnist på Metro. Här hoppas han att nå ut till de han verkligen är intresserad av. ”Jag vill ha en dialog med läsarna, inte med politiska chefredaktörer och kulturchefer”, säger han.

Roland Poirier Martinsson har tidigare varit kolumnist i tidningar som Svenska Dagbladet och Kvällsposten. Han är också doktor i teoretiskt filosofi och har studerat journalistik och litteraturvetenskap.

Nu ska Roland Poirier Martinsson skriva kolumner för Metro.

– Jag har skrivit på många stora kultursidor i Sverige och varit del av det offentliga samtalet, men där finns bara de som läser kultursidorna, och de som skriver ledare där. Det är många tidningsläsare som inte ens läser kultur- och ledarsidorna, säger han.

LÄS MER: Debatt: Därför är det dåligt att den abortvägrande barnmorskan förlorade i AD

På Metro hoppas Roland Poirier Martinsson nå ut till många fler av dem som han egentligen vill ha en dialog med – läsarna.

– Jag vill hellre ha en dialog med läsarna än med politiska chefredaktörer. På Metro kommer jag att nå flera 100 000 människor som jag inte nått tidigare.

Han säger sig själv vara ointresserad av partipolitik och skriver snarare om värderingar, beteenden och normer i kultur- och samhällsfrågor.

Det främsta målet med sina kolumner? Att underhålla läsarna.

– Det ska vara kul och värt att lägga fem minuter på att läsa det jag har skrivit. Om jag hittar en infallsvinkel på en fråga som läsarna inte stött på tidigare blir jag väldigt nöjd, säger Roland Poirier Martinsson.

LÄS MER: Debatt: Därför är det bra att den abortvägrande barnmorskan förlorade i AD

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Kolumn