Vare sig du vill komma i form inför Beach 2018 eller bara vill ha kul finns det mängder av möjligheter för träning. Både för dig som är fanatiker, nybörjare eller barn. Här tipsen för de roliga tränings- och sportaktiviteterna i Göteborg.

Göteborg
Det är cykelfest i stan i helgen. Göteborgsgirot är till för alla, såväl motionärer som för den europeiska cykeleliten. Det är sjätte året i rad så ta chansen att cykla i kapp både din hälsa och din puls. Orkar du inte tävla så cykla ner och kolla på cirkusen. För barnen är det på söndag det lilla Barngirot där alla får diplom. Succé!

St Jörgen Park, Knipplekullen 8-10
Det var 2015 som hotellet byggde Göteborgs första hinderbana. Här bedrivs det bland annat bootcamp för den som vill. Det finns möjlighet att gå hit bara en gång eller flera gånger och det finns även möjlighet att hyra en egen PT. Det här är nog ett av de säkraste sätten att komma i gång och få en superkropp inför sommaren.

Liseberg, Örgrytevägen 5
Sveriges Olympiska Kommitté är med och anordnar Olympic Day för alla barn under lördag och söndag. Kanske är det för att vi i framtiden ska ta fler medaljer i OS, vad vet jag. Här får alla chansen att testa innebandy, friidrott, boxning, rugby, capoeira, tennis, och gymnastik. Dessutom dyker flera kända olympier upp, bland annat Anna Hasselborg och Sara McManus från Sveriges damlandslag i curling.

MayDay, Esperantoplatsen
Det är inte alltid lätt att hinna med träning så varför inte ta chansen att gå på lunchyoga? Under jämna veckor har Zamenhofs krog MayDay en enklare form av yoga på onsdagarna där alla kan vara med. Konceptet är ”non-sweat” vilket innebär att du kan komma i dina vanliga kläder och sedan gå tillbaka till jobbet. Så enkelt att det inte går att hitta en bortförklaring till att inte gå.

Skatås, Skatåsvägen 25.
Varje lördagmorgon arrangeras Skatås parkrun. Här springer du fem kilometer och efteråt får du gott fika. Har tipsat om detta förut, men gör det igen eftersom att det dels är gratis (men du måste anmäla dig), dels är det en perfekt uppladdning för det stora Göteborgsvarvet om några veckor. Ta allt i din egen takt och ha kul i skogen!
Jesper Lögdahl, dj, & chefredaktör World in Property

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset