Finns det något härligare och mer befriande än att dansa? Renaida Braun visar oss sina coolaste moves som till och med en gammal avdankad friidrottare kan hänga med på.
Finns det något härligare och mer befriande än att dansa? Renaida Braun visar oss sina coolaste moves som till och med en gammal avdankad friidrottare kan hänga med på.

I dagens nummer visar Renaida Braun Carolina sina bästa dansrörelser. Att dansa är både roligt, svettigt och befriande. Sätt på din favoritlåt och testa dina danskunskaper tillsammans med Renaida.

 

Övningar:

Carolina Klüft och Renaida Braun kör dansträning.
Foto: Henry Lundholm

Hoppsteg framåt

Stå jämfota, hoppa fram på höger fot. Tänk på att böja ordentligt på knät och hoppa sen tillbaka på vänster och ställ sedan ned den högra foten. Gör sedan samma sak fast börja med vänster fot.

LÄS MER: Äventyraren Aron Andersson visar sina bästa träningsövningar

Carolina Klüft och Renaida Braun kör dansträning. Dans nr 2.
Foto: Henry Lundholm

Sidosteg

Det här steget är lite lättare, du går bara från sida till sida. Du går ut till höger med höger fot och låter vänsterfot få följa med när du ställt ner den högra. Gå sedan tillbaka med vänster fot först. Böj gärna på knäna så ser det lite coolare ut.

Armarna går bara ut och in.

Carolina Klüft och Renaida Braun kör dansträning. Dans nr 3.
Foto: Henry Lundholm

Tå-steg

Sträck ut höger ben till höger med tyngden på det vänstra benet och när du tar ut högerbenet är det bara tån som ska nudda marken. Ta sedan tillbaka benet igen så du står i en utgångsposition och gör därefter samma sak med vänsterbenet.

Boxa höger arm neråt samtidigt som du tar ut högerbenet och likadant med vänster arm och ben.

Carolina Klüft och Renaida Braun kör dansträning. Dans nr 4.
Foto: Henry Lundholm

Arm-skak

Vänd dig åt sidan och gå två steg i sidled samtidigt som du skakar armarna fram och tillbaka.

Pröva gärna att sätta ihop alla fyra övningarna i en serie och gör den till en av dina favoritlåtar.

LÄS MER: Carolina Klüft visar roligaste kompisträningen

Fakta Renaida

Renaida Braun deltog i Idol 2016 och gjorde stor succé genom en enastående utstrålning, grym sångröst och uppträdanden som alltid bjöd på en fantastisk show. Renaida är 19 år gammal, kommer från Nyköping och satsar nu fullt ut på musiken.

 

 

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset