Francesco Totti fyllde 40 år i tisdags. Men det hindrar honom inte från att spela vidare för sitt älskade Roma. I helgen möter laget Inter. Arkivbild.
Francesco Totti fyllde 40 år i tisdags. Men det hindrar honom inte från att spela vidare för sitt älskade Roma. I helgen möter laget Inter. Arkivbild.

Det är inte bara Rom som är för evigt.Stadens son Francesco Totti skimrar som aldrig förr – vid 40 års ålder.– Jag känner mig bättre nu än när jag var 25, säger Romastjärnan inför helgens stormatch mot Inter.

Få fotbollsspelare blir en och samma klubb trogen under hela karriären. Än färre spelar tills de är 40 år.

Francesco Totti kan bocka av båda punkterna – något som gör honom till närmast ett unikum i idrottsvärlden. När Romas lagkapten fyllde 40 i tisdags skickade en hel rad kändisar lyckönskningar via sociala medier, och att han är respekterad av så väl fans som motståndare råder det ingen tvekan om.

– Jag har alltid sett upp till dig, sade Lionel Messi i ett videoklipp.

– Det var en ära att få träffa dig. Fortsätt vara stark, hälsade Usain Bolt.

Och supersprintern behöver inte vara orolig.

För Francesco Totti ser ut att vara i bättre form än på länge.

I upptakten av årets ligaspel har han gjort två mål på fyra matcher, och i Europa League mot Astra Giurgiu i torsdags spelade han fram till tre av Romas fyra mål.

– Jag känner mig bra fysiskt, och jag har pigga ben, säger Totti till Sky Sports Italia.

På söndag spelar Roma mot rivalen Inter i ett laddat möte i italienska serie A. Båda klubbarna har inlett säsongen lovande och tar vid seger rygg på tabellettan Juventus. Francesco Totti väntas starta för Roma. Precis som han gjort de senaste 24 åren.

– Jag kan fortfarande hantera 90 minuter ganska bra, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset