Romson skriver att hon inte kan hjälpa reglerna för avgångsersättning.
Romson skriver att hon inte kan hjälpa reglerna för avgångsersättning.

I ett Facebook-inlägg skriver Åsa Romson att hon tycker att lusten att misskreditera henne fortsätter att vara stor. Romson anser att hon framställs som om hon vill ha så stor ersättning som möjligt för att göra ingenting.

Romson skriver i inlägget som publicerats på hennes Facebooksida att hon framställs att göra taktiska överväganden – bara för att få så mycket pengar som möjligt.

– ”Att reglerna för avgångsersättning i riksdagen gör skillnad på oss som var riksdagsledamöter redan förra mandatperioden och de som blev nyinvalda denna period är bara att beklaga, men rimligen inget som jag (som ville ha ett likvärdigt system) kan lastas för”, skriver hon.

Åsa Romson skriver att hon tycker att det är självklart att ministrar och riksdagsledamöter ska ha rätt till ersättning under en kortare tid, för att de ska hinna skaffa nytt jobb.

LÄS MER: Åsa Romson bekräftar: Avgår som minister

– ”Max ett år är rimligt och numera huvudregel i systemen. Jag räknar själv med att ha hittat nya spännande uppgifter inom ett år”, skriver hon.

I stället för att vara hemma och tjäna samma summa som hon gör nu, har Åsa Romson valt att jobba vidare i riksdagen.

– ”Men ibland känns det som att hur man än gör så lyfts vinkeln om politiker som giriga och taktiserande. Om jag väljer att nu ta ut föräldradagar med mitt barn så är det fel att göra det för länge så riksdagen hinner ta sommaruppehåll, och om jag gör det för kort så döms jag till dålig mamma.”, skriver hon.

Metro har sökt Åsa Romson som avböjer att kommentera.

LÄS MER: Nej, Åsa Romson har inte sagt att Miljöpartiet "tillfälligt måste anpassa sig till verkligheten"

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik