Dokumenten som publicerats i Der Spiegel är manipulerade eller falska, enligt Ronaldos advokat.
Dokumenten som publicerats i Der Spiegel är manipulerade eller falska, enligt Ronaldos advokat.

Cristiano Ronaldo anklagas för en våldtäkt i Las Vegas 2009. Nu erkänner stjärnan att han skrivit under ett ekonomiskt avtal för att tysta kvinnan – men slår fortsatt tillbaka mot våldtäktsanklagelserna.

Sommaren 2009 hade den portugisiska fotbollsstjärnan precis blivit klar för Real Madrid. Då var han på semester i Las Vegas, där han träffade amerikanskan Kathryn Mayorga.

Enligt Ronaldo hade de ömsesidigt sex – enligt Mayorga våldtog Ronaldo henne.

För ett par veckor sedan klev hon fram och berättade öppet om anklagelserna mot portugisen i tyska Der Spiegel. Tidningen har kunnat presentera dokument som påstås visa hur Ronaldo erkänner att Mayorga säger ifrån i samband med sexakten.

Bekräftar ekonomisk uppgörelse

Der Spiegel har tidigare också kunnat visa hur Ronaldo, med hjälp av advokater, fått Mayorga att skriva under en ekonomisk uppgörelse i utbyte mot hennes tystnad om anklagelserna.

LÄS MER: Cristiano Ronaldo anklagas för våldtäkt – det här har hänt

Advokaten Peter S Christiansen, som företräder Ronaldo, bekräftar nu att en ekonomisk uppgörelse finns. Han fortsätter dock att neka till att Ronaldo gjort sig skyldig till våldtäkt.

”Cristiano Ronaldo förnekar inte att han ingick i ett avtal, däremot har skälet till att han gjorde detta förvrängts. Detta avtal är på inget sätt lika med att erkänna sig skyldig. Det som hände var helt enkelt att Ronaldo följde sina rådgivares råd i hopp om att få ett slut på de ofattbara anklagelser som riktas mot honom”, skriver Christiansen i ett uttalande.

”Det som publicerats i media är påhitt”

Han hävdar också att dokumenten som publicerats i Der Spiegel, där Ronaldo påstås erkänna att Mayorga sa ”nej” och ”sluta”, är manipulerade.

LÄS MER: Stjärnan bar egendesignad dräkt – hyllade ”skräckläkarens” offer

”År 2015 attackerades dussintals enheter (inklusive advokatbyråers) i olika delar av Europa. Cyberhackers stal elektroniska data. Hackarna försökte sedan sälja detta vidare, och ett medieföretag bestämde sig oansvarigt nog för att publicera några av dessa stulna dokument, vars mest betydande innehåll antingen ändrats eller fabricerats helt. Dokumenten som påstås innehålla uttalanden från Mr. Ronaldo själv och som har publicerats i media är rena påhitt”, skriver Christiansen.

Efter att Mayorga klivit fram med sitt namn har Las Vegas-polisen öppnat våldtäktsutredningen mot Ronaldo igen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset