Real Madrids Marcelo, Cristiano Ronaldo och Karim Benzema har det roligt på träningen inför mötet med Sporting.
Real Madrids Marcelo, Cristiano Ronaldo och Karim Benzema har det roligt på träningen inför mötet med Sporting.

Cristiano Ronaldo avslutade förra säsongen med seger i både Champions League och EM.Nu är det dags att återupprepa åtminstone den första bedriften.– Det kommer bli tufft, men jag tror ju att vi har chansen att göra det igen, säger han inför matchen mot Sporting.

Det var just i Sporting från Lissabon som karriären tog fart, där han A-lagsdebuterade och där han imponerade så pass mycket på Manchester United-spelarna under ett möte mellan lagen så de "krävde" att Alex Ferguson skulle värva honom.

Resten är, som det heter, historia.

Nu inleder Real Madrid sin jakt på en andra raka Champions League-titel mot just Sporting.

– Det kommer bli en speciell match för mig, det är ett speciellt lag för mig. Jag ville att vi skulle lottas mot Sporting igen, för de har ett bra lag och en bra coach, och det kommer att bli ännu ett speciellt ögonblick i mitt liv, säger han till Uefa.com.

Otroligt år

Förutom Sporting spelar även Borussia Dortmund och Legia Warszawa i gruppen.

För Ronaldo, som i helgen gjorde sin första match sedan knäskadan i EM-finalen, blir det svårt att återupprepa fjolårssäsongen.

– Efter segern i Champions League så blev det såklart ett helt otroligt år för mig att lite senare även vinna EM-guld med mitt land. Det var det mitt bästa år, jag har aldrig haft ett bättre år. Det gäller både individuellt och kollektivt, för jag vann skytteligan i Champions League och gjorde ett bra EM, och vi lyckades vinna två stora titlar. Det var verkligen en fantastisk säsong för mig.

Tuff utmaning

Inget lag har lyckats försvara sin Champions League-titel sedan turneringen skapades 1992.

Senaste gången ett segerlag nådde finalen åter därpå var Manchester United 2009.

– Det kommer bli tufft, men jag tror ju att vi har chansen att göra det igen. Vi vet att det är en svår turnering, men ingenting är lätt så vi kommer att försöka. Vi får ta det match för match, fokusera på gruppspelsmatcherna då det är en svår grupp. Vi får se hur turneringen utvecklar sig, säger han till Uefa.com.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset