Wayne Rooney är tillbaka på en startplats i engelska landslaget. Arkivbild.
Wayne Rooney är tillbaka på en startplats i engelska landslaget. Arkivbild.

Landslagskaptenen Wayne Rooney slipper nöta bänk i VM-kvalet och grannfejden mot Skottland.Både England och Skottland står också fast vid att bryta mot Fifas regler genom att spela med armband för att hedra brittiska offer i första världskriget.

Englands tillfällige förbundskapten Gareth Southgate bekräftade på torsdagen att Rooney får starta i kvalmatchen på Wembley.

Englands lagkapten fick börja på bänken i Englands senaste kvalmatch, 0–0 mot Slovenien, sedan han tappat sin startplats i Manchester United.

– Han är i en bättre position nu än på vår senaste samling när man ser till hans skärpa. Han spelar bra för United och är en spelare som blir bättre när han hittar sin rytm.

– Rooney har bra självförtroende och jag tycker att rutin i en sån här match är viktigt. Jag har inte tvekat över att låta honom spela, sade Southgate.

Rooney har startat i Manchester Uniteds två senaste matcher och gjorde mål i 1–2-förlusten mot Fenerbahce i Europa League.

Samtidigt står både Englands och Skottlands fotbollsförbund fast vid att deras spelare ska spela med vallmoprydda svarta armband för att hedra brittiska offer under första världskriget. Matchen spelas på fredagen vilket också årsdagen av första världskrigets slut 1918.

Fifa godkände, efter en del bråk, för fem år sedan att England spelade med såna armband i en landskamp mot Spanien. Nu säger de nej då de ser vallmon som en politisk symbol, vilka är förbjudet att ha på matchkläderna enligt Fifas regler.

– Det vi gör är moraliskt rätt och jag anser att det också är lagligt, säger Martin Glenn, engelska fotbollförbundets vd.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset